Sydafrikansk naturfilmare inspirerar

Det är filmaren Michael Raimondo från Sydafrika som är här för att filma arkitekten Anders Nyquist och hans kretsloppsprojekt. Michael gör ett extra stopp på Björkön onsdagen den 19 juni kl 19.00 och bjuder på ett föredrag och visa delar av sina filmer i Bygdegårdsföreningen Böljans lokal på Björkön, Njurunda. Behållningen från kvällen går oavkortat till renoveringen av Lokalen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Michael Raimiondo har regisserat och producerat över 150 filmer och hans arbete har visats på såväl Discovery som BBC och National Geographic.

Filmar ekoarkitekt i Njurunda
Nu befinner han sig i Njurunda för att rikta sin kamera mot arkitekten Anders Nyquist och hans arbete. Anders Nyquist som naturligtvis ser fram mot filmperioden som sträcker sig över två veckor och hela Norrland.

– Vi möttes i Sydafrika i februari och nu är han här för att göra tio 5-minuters TV-filmer inspirerade av projekt med anknytning till EcoCycleDesign. Otroligt roligt att nå ut med mitt hållbara och kretsloppsanpassade tänk till en bredare publik.

Raimondo och hans team har specialiserat sig på just grön teknologi och nu ska de alltså följa Anders Nyquist olika projekt. Filmerna ska beskriva projektens olika idéer, erfarenheter och hur de kan påverka i framtiden. Filmerna kommer att distribueras i Sydafrika men också över hela världen.

–  Filmerna kommer inte att vara heltäckande utan ska vara just inspirerande, berättar Anders Nyquist. Vi kommer att börja på måndag på Laggarbergs skola och sedan har vi två intensiva veckor framför oss.

Föredrag och filmvisning på Lokalen, Björkön
Onsdagen den 19 juni kl 19.00 kommer Raimondo att berätta om sitt arbete och visa delar ur sin filmproduktion för allmänheten i BGF Böljans lokal på Björkön, Njurunda. Michael Raimondo tar för föredraget inget arvode och hela inträdet går oavkortat till renoveringen av bygdegården.

För mer information kontakta

Filmprojektet
Anders Nyquist, arkitekt 060-360 31, 070-399 88 68 E-post: anarkab@telia.com

Länk till Michael Raimondos företag Green Ranaissance Production www.greenrenaissance.co.za

Anmälan!
Bokning av deltagande vid föredraget till Ingrid Nyquist, 060-360 31 eller ingridnyquist@telia.com. Entré 100 kr vilket betalas kontant på plats. (Fika ingår!)

Alla pengar går oavkortat till Böljan!

I media

SVT Mittnytt: Filmare följer Anders Nyquist

Dagbladet: Skolan med i tv-film

 

Annonser

Kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s